Zo probeer ik Personal Training voor iedereen mogelijk te maken

Zeg nou eerlijk…Als je voor Pilates kiest, dan heb je een bepaald doel voor ogen. Het liefst wil je dat zo snel mogelijk bereiken of in ieder geval merken dat je vooruit gaat. Sinds ik gestart ben met Personal Training geven op Pilates apparatuur zie ik hoe snel er resultaten worden geboekt. Dat wil toch iedereen! De persoonlijke begeleiding in combinatie met de speciale Pilatesapparaten is ook nog eens enorm leuk, uitdagend en om eerlijk te zijn gewoon verslavend.  Om een extra mogelijkheid te bieden tussen Personal Training en de Matlessen, start ik per 1 oktober met XS Mat-en Pilatesstick lessen.

Wat is een XS les

XS staat voor eXtra Small en eXtra Sanne. In de xs groepjes werk je met maximaal 5 dames en maken we ook  gebruik van de Pilatesstick. De Pilatesstick is een vereenvoudigde versie van de Wallunit en Tower door de rollback bar en de springs.  De Wallunit en Tower zijn Pilatesapparaten. Op deze manier kun je ook  kennis maken met Pilatesapparatuur en ervaren wat de meerwaarde is. Omdat er maximaal 5 dames per les aanwezig zijn is de begeleiding een stuk intensiever (eXtra Sanne). Zo kun je sneller ontwikkelen in de Pilatesmethode en werken naar jouw persoonlijke doel.

Wat is een Pilatesstick

De Pilatesstick biedt weerstand aan bepaalde oefeningen. Bij andere oefeningen helpt de Pilatesstick juist om de beweging zo correct mogelijk uit te voeren en ervaar je dat de stick juist feedback geeft. Verder is er meer variatie in de oefeningen mogelijk. Oefeningen die normaal op de Tower of Wallunit worden gedaan zijn ook mogelijk met de Pilatesstick. De Pilatesstick hangt aan een balletbarre, welke ook nog gebruikt kan worden voor staande oefeningen. Kortom, een leuke nieuwe dimensie voor de lessen.

Waarom goede begeleiding bij Pilates een must is

Pilates is een Body & Mind training. In elke les en oefening worden de 6 Pilates principes toegepast: Concentratie, Centrering, Controle, Ademhaling, Precisie en Flow. Concentratie is nodig, zodat je geest je lichaam aanstuurt. Met Centrering bedoel ik dat je bij elke beweging je dieper liggende rompspieren aanspant. Controle is een van de meest fundamentele regels in de Pilatesmethode. Om super goed te worden in Pilates moet je elk deel van je lichaam kunnen controleren. De meeste mensen hebben een oppervlakkige Ademhaling. Dit is het gevolg van een druk, misschien wel stressvol leven. Vaak word de ademhaling ook ingehouden bij moeilijke opdrachten waardoor een verkeerde lichaamshouding in stand wordt gehouden. Door het aanleren van de juiste ademhaling bevorder je het aanleren van de juiste lichaamshouding, kun je dieper stretchen en bovenal spanning los laten. Precisie bouwt voort op concentratie en controle. Bij Pilates gaat het om de kwaliteit van elke beweging en niet de kwantiteit. Het gaat om de plaatsing van de ellebogen, de hoek waaronder je benen bewegen, de stand van het hoofd. Daardoor worden er weinig herhalingen gemaakt en is er veel variatie in beweging. Dit helpt om verkeerde bewegingspatronen te herprogrammeren, waardoor je houding verbetert en je minder gevoelig bent voor blessures. Bij Pilates vloeit de ene beweging over in de andere en dat noemen we Flow.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Je kunt je nu wel voorstellen dat een goede begeleiding erg belangrijk is tijdens de Pilates oefeningen. Die begeleiding is in elke les aanwezig. Jij kunt vanaf nu voor jezelf bepalen hoe intensief die begeleiding voor jou mag zijn. Je hebt keuze uit Matlessen met maximaal 12 dames, de XS Mat-en Pilatesstick lessen met maximaal 5 dames, Duetlessen (2 personenen) en Personal Training.

Meld je aan voor een proefles via bodymindhellevoetsluis.nl/contact en vermeld bij ‘opmerkingen’ waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Tot snel in de studio!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *